Ontvang je nog geen papieren LabVision?

Papieren Labvision

COLOFON

LabVision fungeert als kennisplatform voor laboratoria. De partners in LabVision voorzien hiertoe laboratoria van informatie en uiteindelijk oplossingen die het lab innovatiever en efficiënter maken.

Voorzitters:
Nicole Schenk,
Michiel Godschalk

Abonnement wijzigen 
of opzeggen?
Mail naar:
lezersservice@labvision.nl

Adverteren in LabVision?
Mail naar: marketing@labvision.nl

Vragen over privacy?
Ga naar: www.labvision.nl/privacy.html

Hoofdredacteur:
Richard Bezemer,
Bezemer Communicatie

Website: 
A-merkwaardig, Breda

Vormgeving 
print en online:
Bureau OMA, Doetinchem

Druk: Drukkerij Roelofs,
Enschede 

©LabVision 2022

Blijf op de hoogte
Schrijf je in om geen enkele digitale LabVision te missen

Voorwoord

Het leuke aan het maken van artikelen en berichten voor dit digitale magazine is dat je heel gemakkelijk informatie kan toevoegen zonder dat je daar als redacteur veel schrijfinspanningen voor hoeft te leveren. Het meeste werk zit hem in het zoeken naar relevante informatiebronnen. Eenmaal gevonden, dan volstaat het om de link te kopiëren in de tekst en je hebt het artikel verrijkt, zoals dat zo mooi heet, met pagina’s doorleesvoer of een leuke video.

In het afstruinen van het internet naar relevante informatie kan echter behoorlijk wat tijd zitten. Dat kan hem in het selectieproces zitten. Zo is het altijd nuttig om bij een bepaald instrument een instructieve video te plaatsen. Daar zijn er vaak meerdere van, geplaatst door fabrikanten, leveranciers, gebruikers. De ene met een wel erg commerciële invalshoek, de ander ultrakort of juist veel te lang: er komt van alles voorbij voordat je de beste vindt (en die staan niet per se bovenaan…).

Een bekende valkuil voor mij is dat ik al die diepgaande informatie van voor naar achter ga lezen, puur uit interesse. Zo vind je in het artikel op pagina 12 een link naar een zeer uitgebreide position paper van Mosa Meat. Ik kan hem zeker aanraden, maar je bent er wel een paar uurtjes mee zoet.

Lekker klikken dus op die links, maar maak het niet te gek!

Richard Bezemer
Hoofdredacteur LabVision

De kers op de taart zit hem in de links

Volledig scherm