Ontvang je nog geen papieren LabVision?

Papieren Labvision

COLOFON

LabVision fungeert als kennisplatform voor laboratoria. De partners in LabVision voorzien hiertoe laboratoria van informatie en uiteindelijk oplossingen die het lab innovatiever en efficiënter maken.

Voorzitters:
Nicole Schenk,
Michiel Godschalk

Abonnement wijzigen 
of opzeggen?
Mail naar:
lezersservice@labvision.nl

Adverteren in LabVision?
Mail naar: marketing@labvision.nl

Vragen over privacy?
Ga naar: www.labvision.nl/privacy.html

Hoofdredacteur:
Richard Bezemer,
Bezemer Communicatie

Website: 
A-merkwaardig, Breda

Vormgeving 
Bureau OMA, Doetinchem

©LabVision 2022

Blijf op de hoogte
Ben je nog niet ingeschreven voor de digitale LabVision?

Voorwoord

Duurzaamheid is typisch zo’n begrip waar je alle kanten mee uit kunt. Je kunt het over de boeg van energiezuinigheid gooien, er een milieuvriendelijke sticker opplakken, er een LCA-verhaal aan ophangen. Eigenlijk is alles wat we doen wel duurzaam, alleen in de meeste gevallen nog niet duurzaam genoeg….

De vier artikelen in deze digitale editie van LabVision kunnen –soms met een beetje hineininterpretieren– ook wel onder de duurzame leest worden geschroeid. Het makkelijkste wat dat betreft is het artikel over de tijdens de WoTS georganiseerde workshop over duurzaamheid in het lab, waarin vele tips & ideeën de revue passeerden.

Ook de verhalen over het versnellen van het breedingproces, waardoor verbeterde gewassen veel sneller op de markt kunnen worden gebracht, en de intensivering van de research naar biologische gewasbescherming van allerlei kasgroentes scoren punten op het gebied van duurzaamheid.

Het meest uitdagend wat de duurzame koppeling betreft lijkt het verhaal over het in kaart brengen van het dynamisch systeemgedrag van gladde spiercellen bij vaatziektes. Maar als de ambities van het Cellsystemics-project bewaarheid worden en het ziekteverloop aan de hand van humane meetmodellen betrouwbaarder kan worden voorspeld, dan is dat ook pure duurzame winst.

Richard Bezemer
Hoofdredacteur LabVision

Duurzaamheid boppe

Volledig scherm