De verhalen in deze digitale LabVision tonen verschillende dimensies wat betreft investeren, van het slim aanpakken van een lokale analysevraag met een apparaat van enkele tienduizenden euro’s tot aan miljarden aan onderzoeksgeld voor het oplossen van een wereldwijd probleem.

Benegas controleert met een GC de mengverhouding van de geproduceerde drijfgassen, die bestaan uit een mengsel van propaan en butaan. Vanwege een nieuwe divisie koudegassen heeft het bedrijf onlangs een tweede GC aangeschaft om ook deze producten te analyseren.

Xebios Diagnostics Group gaat in Eindhoven voor een driemaal zo grote capaciteit voor de productie van voedingsbodems. Daarbij is ook geïnvesteerd in een veel groter, smaakvol ingericht laboratorium.

De investeringen van Benegas en Xebios vallen in het niet bij de miljarden die volgens de Leidse professor Nathaniel Martin nodig zijn om de sluimerende pandemie van antibiotica-resistentie de kop in te drukken. Lijkt veel, maar is niets in vergelijking met wat er de afgelopen jaren aan covid-onderzoek is uitgegeven…

Nog niet bevangen door recessie-angst en nog budget beschikbaar? Bezoek dan zeker de WoTS, vergaap je aan de nieuwste laboplossingen en investeer: voor nu of voor de toekomst.


Richard Bezemer
Hoofdredacteur LabVision

Ontvang je nog geen papieren LabVision?

Papieren Labvision

COLOFON

LabVision fungeert als kennisplatform voor laboratoria. De partners in LabVision voorzien hiertoe laboratoria van informatie en uiteindelijk oplossingen die het lab innovatiever en efficiënter maken.

Voorzitters:
Nicole Schenk,
Michiel Godschalk

Abonnement wijzigen 
of opzeggen?
Mail naar:
lezersservice@labvision.nl

Adverteren in LabVision?
Mail naar: marketing@labvision.nl

Vragen over privacy?
Ga naar: www.labvision.nl/privacy.html

Hoofdredacteur:
Richard Bezemer,
Bezemer Communicatie

Website: 
A-merkwaardig, Breda

Vormgeving 
print en online:
Bureau OMA, Doetinchem

Druk: Prevision, Eindhoven

©LabVision 2022

Blijf op de hoogte
Schrijf je in om geen enkele digitale LabVision te missen

Voorwoord

Investeren, voor nu of voor de toekomst

Volledig scherm