AGENDA

NIEUWS

DE LAATSTE
ONTWIKKELINGEN

Nieuws

Greiner Award voor
Renske ten Ham

Op 15 juli, tijdens het jaarlijkse symposium van de Netherlands Society of Gene and Cell Therapy NVGCT, is de Greiner Award 2020-21 voor het beste proefschrift over gen-/celtherapie uitgereikt. Winnaar is Renske ten Ham met haar proefschrift ‘Development, market authorization and market access of gene and cell-based therapies’. Hierin beschrijft Renske uitdagingen (en oplossingen) in de ontwikkeling, markttoelating & markttoegang van cel- en gentherapieën met betrekking tot patiënttoegang. Zij is Assistant Professor Health Technology Assessment bij het Julius Centrum van het UMC Utrecht.

Nieuws

E-book monstervoorbewerking Li-ion batterijen

Milestone heeft een e-book gemaakt over monstervoorbewerking voor elementanalyse in de lithium-ion batterijenindustrie. Onder de titel ‘Preparation for elemental analysis in the lithium-ion battery industry’ behandelt het e-book gebruiksvriendelijke monstervoorbereidingsprocedures op basis van microwave technieken voor de analyse van componenten en materialen die langskomen in productie- en recyclingprocessen van Li-ion batterijen. 

Elementanalyse in deze branche is belangrijk omdat onzuiverheden in grondstoffen en  batterijcomponenten invloed hebben op de baterijprestaties. Dit e-book is een praktische stap in de richting van gebruiksvriendelijke monstervoorbereidingsprocedures voor nauwkeurige analyse van componenten van Li-ion batterijen.

Het gratis e-book kan worden aangevraagd door een mail te sturen naar Salm en Kipp.

Nieuws

Gratis poster over QC van
meel- en bakproducten

Büchi Labortechnik heeft een poster gemaakt die een overzicht biedt van de belangrijkste aspecten voor een efficiënte kwaliteitscontrole van meel- en bakproducten. Leer hoe je essentiële parameters kunt analyseren tijdens de productie van meel, deeg, brood, gebak en meer.

Op de poster vind je informatie over:

Kwaliteitsindicatoren in de meelfabriek en bakkerij

De belangrijkste eiwitten in bloem

De rol van NIR-technologie bij het monitoren van granen en meel

Normen en voorschriften voor granen en graanproducten

De perfecte aanvulling op de muur van uw meelfabriek of bakkerij: een poster om uw kwaliteitscontrole te optimaliseren.

Nieuws

Praktische stralingshygiëne

Het boek Praktische stralingshygiëne (ISBN 978 94 91764 52 3; prijs € 39,90) geeft systematisch inzicht in de gevaren van toepassing van ioniserende straling. Het door Syntax Media uitgegeven boek, dat is geschreven door J. van den Eijnde, K. Huitema en L. Roobol, speelt vooral in op de praktische methoden om die gevaren te beheersen, zodat een aanvaardbaar risico ontstaat.

Nieuw in de herziene negende druk is dat er naast de basiskennis ook verdiepende paragrafen zijn opgenomen. Ook is een uitgebreide literatuurlijst toegevoegd. Het boek is nu geheel in full colour uitgevoerd.

Agenda

WoTS

De 2022-editie van de World of Technology & Science vindt plaats van dinsdag 27 september tot en met vrijdag 30 september in de Jaarbeurs Utrecht. Op het Laboratorium Technologie gedeelte kunnen tenminste 120 exposanten worden bezocht. Daarnaast zijn er drie X-peditions, die ieder aan een gelijknamig seminar zijn gekoppeld:

Nieuw is de ‘Duurzaam Lab Challenge Award’, waarvoor laboratoria en leveranciers hun duurzame oplossingen en initiatieven kunnen insturen om mee te dingen naar prijzen voor de categorie ‘quick wins’ of ‘big impact’. Een andere noviteit bij World of Laboratory zijn de zogenaamde mini-trainingen. Hierbij krijgen maximaal 25 deelnemers in een halve dag een praktijkgerichte training op een specifiek gebied: elementanalyse of liquid handling.

agenda

Laboratorium Technologie voor Dummies

De insteek van de workshop Laboratorium Technologie voor Dummies op 16 november 2022 is praktisch en bedoeld om kennis te maken met verschillende technieken die in laboratoria worden gebruikt. Na een korte introductie gaan de deelnemers zelf aan de slag in een laboratorium van Avans+. Tijdens deze workshop, die in vier delen over klinische chemie, levensmiddelenonderzoek, microbiologie en analytische chemie is onderverdeeld, leer je diverse termen, technieken en apparaten van laboratoriumtechnologie te begrijpen. Doel daarvan is dat je in de toekomst in staat bent een meer actieve rol te spelen bij gesprekken binnen en buiten de organisatie.

De workshop is bedoeld voor iedereen die zakelijk te maken heeft met verkoop en levering aan laboratoria, maar zelf niet is opgeleid in deze discipline. Te denken valt aan medewerkers binnendienst, administratie, secretarieel, receptie, magazijn, staffunctionarissen, boekhouding, HRM en communicatie.

De deelnamekosten bedragen € 350 exclusief btw. Indien de firma waar de deelnemer werkt geen lid is van FHI, bedragen de kosten € 495 exclusief btw.

Volledig scherm