Rode draad door de vier verhalen in deze digitale LabVision is nieuwbouw.

Uitbreiding van het dienstenpakket bij industrieel afvalverwerker Indaver heeft het analysepakket zodanig verbreed dat de benodigde nieuwe apparatuur niet meer in het laboratorium paste. Dat is derhalve uitgebreid, en ook nog eens volledig gerenoveerd.

Met de verhuizing naar het naastgelegen NEXT Delft heeft Delft IMP voldoende ruimte om de productie van nanocoatings voor renewables als batterijen en brandstofcellen op te voeren naar commerciële hoeveelheden. Ook is er meer plek voor de R&D-laboratoria, die inclusief het batterijlab nu een bijna vier zo groot oppervlak bestrijken.

Middenin de covid-periode heeft CryoForLife in São Paulo een faciliteit gebouwd voor de commerciële cryogene opslag van IVF-monsters. Voor de hoogst mogelijke bedrijfszekerheid zijn automatische vulsystemen en een daarmee geïntegreerd alarm- en monitoringsysteem toegepast.

De integratie van de actuele stand van de techniek in combinatie met een beproefde mix van oplossingen voor laboratoriuminrichting is een belangrijke uitdaging in het werk van laboratoriuminrichters. Dat komt naar voren in bedieningseenheden van zuurkasten, die ergonomie combineren met veiligheid.

Richard Bezemer
Hoofdredacteur LabVision

Ontvang je nog geen papieren LabVision?

Papieren Labvision

COLOFON

LabVision fungeert als kennisplatform voor laboratoria. De partners in LabVision voorzien hiertoe laboratoria van informatie en uiteindelijk oplossingen die het lab innovatiever en efficiënter maken.

Voorzitters:
Nicole Schenk,
Michiel Godschalk

Abonnement wijzigen 
of opzeggen?
Mail naar:
lezersservice@labvision.nl

Adverteren in LabVision?
Mail naar: marketing@labvision.nl

Vragen over privacy?
Ga naar: www.labvision.nl/privacy.html

Hoofdredacteur:
Richard Bezemer,
Bezemer Communicatie

Website: 
A-merkwaardig, Breda

Vormgeving 
print en online:
Bureau OMA, Doetinchem

Druk: Prevision, Eindhoven

©LabVision 2022

Blijf op de hoogte
Schrijf je in om geen enkele digitale LabVision te missen

Voorwoord

Nieuwbouw, nieuwbouw, nieuwbouw

Volledig scherm