AGENDA

NIEUWS

DE LAATSTE
ONTWIKKELINGEN

Nieuws

Salm en Kipp distributeur van Nino Labinterior

Sinds januari 2022 verzorgt Salm en Kipp vanuit Breukelen de verkoop, installatie en technische ondersteuning van Nino Labinterior producten. De Zweedse fabrikant Nino Labinterior, die binnenkort verder gaat onder de naam Nordic Labtech, produceert biologische veiligheidswerkbanken, 3-filter cytostatica werkbanken, laminaire flowkasten, isotoop werkbanken, isolators en zuurkasten. Salm en Kipp heeft meer dan vijftien jaar ervaring met de verkoop en service van dergelijke veiligheidswerkbanken, en kan haar klanten daarom direct optimaal van dienst zijn.

Voor Salm en Kipp waren een aantal zaken doorslaggevend om tot een samenwerking te besluiten; dat de productie in Europa plaatsvindt, de korte levertijden, goede kwaliteit en een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Bovendien kan Nino Labinterior flexibel inspelen op speciale verzoeken van klanten, iets wat Salm en Kipp de afgelopen jaren heeft zien toenemen. Beide partijen verwachten een sterkte groei in de Nederlandse markt, gezien de hoge eisen die hier worden gesteld aan kwaliteit, technologie, geluidsniveau, energieverbruik en technische ondersteuning. Dat het RIVM voor haar nieuwe pand in Utrecht heeft gekozen voor 150 klasse II bioveiligheidskasten van Nino Labinterior - in 2- en 3-filter uitvoering - spreekt wat dat betreft boekdelen.

Nieuws

Product guide Gilson

De 2022-editie van de Gilson product guide is uitgekomen. Hierin staan nieuwe producten vermeld, zoals de Gilson multichannel pipet met V-ringen. Wil je deze nieuwe product guide, stuur dan een mail naar Gilson.

Nieuws

Vacatures voor pipetspecialisten

Vanwege uitbreiding is Gilson Benelux op zoek naar pipetkalibratie specialisten. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in een jong dynamisch team, neem dan contact op met Nicole Schenk. Je kunt haar ook je CV met begeleidende motivatiebrief sturen.

agenda

LabAnalyse

Tijdens LabAnalyse, op 16 juni in de Kuip in Rotterdam, delen experts hun verhaal over innovatieve analytische methoden. Sprekers zijn onder meer Goffe Elsinga (KWR) over rioolwater als bron voor COVID-19 monitoring, Gert-Jan Gruter (Avantium) over het belang van state-of-the-art analytische technieken voor de ontwikkeling van nieuwe duurzame materialen, Ariadni Geballa-Koukoula (WUR) over het meten van voedselkwaliteit met je smartphone en Ivo Freriks (Rijkswaterstaat) over tijdgeïntegreerde bemonstering en TED-GC-MS microplastics analyse van zwevend stof.

Onder de exposanten bevinden zich vanuit LabVision de volgende bedrijven: Da Vinci Laboratory Solutions, Nikon Europe en Salm en Kipp.

Agenda

Analytica

Analytica, 's werelds toonaangevende vakbeurs voor analyse, laboratoriumtechnologie en biotechnologie, vindt plaats van 21 tot en met 24 juni 2022 in München. De vakbeurs zal zich met name richten op de voortgaande digitalisering van laboratoria. Naast de vakbeurs is er de analytica-conferentie en een volledig ondersteunend programma, gericht op praktische kennisoverdracht. Denk daarbij aan een show over arboveiligheid, een forum over het lab van de toekomst met nadruk op digitalisering, een focusdag over personalized medicine en het analytica forum met verschillende praktijkgerichte sessies.

Nadat analytica 2020 succesvol als virtueel evenement heeft plaatsgevonden, zal analytica 2022 weer op het vertrouwde beursterrein in München te vinden zijn, en opnieuw vijf hallen vullen. Voor het eerst vindt analytica 2022 gelijktijdig plaats met automatica, de toonaangevende vakbeurs voor intelligente automatisering en robotica, en ceramitec, de internationale ontmoetingsplaats voor de keramische industrie. Hierdoor profiteren de exposanten van synergie-effecten. Zo heeft de keramiekindustrie analytische apparaten nodig om nieuwe materialen te onderzoeken, terwijl voor de voortgaande digitalisering in laboratoria intelligente oplossingen uit de automatisering nodig zijn. De exposanten- en bezoekerskaarten voor analytica geven ook toegang tot de twee andere beurzen, automatica en ceramitec.

Agenda

Training monsterintroductie

Tijdens de GERSTEL monsterintroductie training op 21 en 22 juni 2022 krijg je meer inzicht in deze techniek, de diverse hardware onderdelen en het onderhoud ervan. De trainingen zijn gebaseerd op het GERSTEL PTV (CIS) en thermische desorptie systemen, zoals TDS, TDU of TD3.5+, en worden gehouden in het applicatielaboratorium van Da Vinci in Rotterdam. Naast het theoretische gedeelte wordt de opgedane kennis direct in praktijk gebracht. De trainingen worden gegeven door specialisten met een jarenlange ervaring in de gaschromatografie.

Tijdens deze tweedaagse cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Flowschema’s en methodeparameters
  • Methode optimalisatie
  • Uitvoeren van (periodiek) onderhoud
  • Troubleshooting
  • Maestro Software met PrepSequence
  • Applicaties als Dynamische Headspace (DHS), Pyrolyse en Solid Phase Extraction (SPE)

Agenda

WoTS

De 2022-editie van de World of Technology & Science vindt plaats van dinsdag 27 september tot en met vrijdag 30 september in de Jaarbeurs Utrecht. Op het Laboratorium Technologie gedeelte kunnen tenminste 120 exposanten worden bezocht. Daarnaast zijn er drie X-peditions, die ieder aan een gelijknamig seminar zijn gekoppeld:

Nieuw is de ‘Duurzaam Lab Challenge Award’, waarvoor laboratoria en leveranciers hun duurzame oplossingen en initiatieven kunnen insturen om mee te dingen naar prijzen voor de categorie ‘quick wins’ of ‘big impact’. Een andere noviteit bij World of Laboratory zijn de zogenaamde mini-trainingen. Hierbij krijgen maximaal 25 deelnemers in een halve dag een praktijkgerichte training op een specifiek gebied: elementanalyse of liquid handling.

Volledig scherm