AGENDA

NIEUWS

DE LAATSTE
ONTWIKKELINGEN

Nieuws

Nikon BioImaging Lab in Leiden

Voortbouwend op het succes van het Nikon BioImaging Lab (NBIL) in Cambridge, MA (VS) en het onlangs geopende NBIL in Fujisawa City (Japan), heeft Nikon het eerste Europese NBIL geopend in het Leiden Bio Science Park (LBSP). Onder begeleiding van NBIL-manager dr. Volodymyr Nechyporuk-Zloy en dr. Ziryan Othman kunnen onderzoekers van onder meer onderzoeksinstituten, biotech- en farmaceutische bedrijven gebruik maken van de nieuwste high-end microscopie-opstellingen en software voor beeldanalyse.

Onder de dienstverlening vallen:

  • Full service imaging, waarbij het NBIL de imaging van monsters uitvoert en de data in het gewenste format naar de klant stuurt voor beeldanalyse.
  • Full service analyse, waarbij het NBIL alle mogelijke kwalitatieve en kwantitatieve analyses  kan verrichten op images, die afkomstig kunnen zijn van zowel Nikon- als niet-Nikon-microscopen, en zorgt voor rapportage van de resultaten.
  • Gebruik van apparatuur, afhankelijk van de ervaring met meer of minder assistentie.
  • Celkweek, van het gebruik van een compleet uitgeruste celkweekfaciliteit tot het karakteriseren van de cellen met een in een biosafety kast geplaatst microscoopsysteem.

Nieuws

Statistiek voor in het lab

Onlangs is de gereviseerde vijfde druk van het boek ‘Statistiek, validatie en meetonzekerheid voor het laboratorium’ verschenen. Belangrijkste wijziging in dit door dr. Jo Klaessens geschreven boek, is dat de uitwerkingen van de statistische functies met Excel er aan zijn toegevoegd. Aanvankelijk waren deze in een apart boek opgenomen. De ervaring heeft geleerd dat het gemakkelijker en efficiënter is om ze samen te voegen. In de tekst zijn de Excel-onderdelen met kleur gemarkeerd, zodat zij gemakkelijk zijn terug te vinden.

Het boek bevat alle statistische basistechnieken voor het laboratorium en verschaft een laboratoriummedewerker de hulpmiddelen voor een juiste toepassing van de statistische technieken die nodig zijn in het werkproces. Er is veel plaats ingeruimd voor praktijkvoorbeelden, waarbij de verschillende soorten laboratoria aan bod komen.

Met zijn benadering vanuit de laboratoriumpraktijk en aandacht voor begripsvorming en onderbouwing, is het boek ook geschikt voor toepassing in het onderwijs. In hoofdstuk 2 tot en met 6 worden de statistische basistechnieken behandeld: spreiding, statistische verdelingen, toetsen, regressierekening, variantieanalyse en bemonsteringstechnieken. De Excel-functies komen vooral in deze hoofdstukken aan de orde. In hoofdstuk 7 tot en met 11 worden de statistische technieken op het laboratoriumproces toegepast: kwaliteitscontrole, methodevalidatie, robuustheidsonderzoek, meetonzekerheid en methodenvergelijking.

Het boek is voor € 59 verkrijgbaar bij Uitgeverij Syntax Media. Het ISBN is 9789491764509.

Nieuws

Nikon zoekt een sales application manager

Binnen Nikon Europe BV is Nikon Nederland verantwoordelijk voor de coördinatie van de marketing- en salesactiviteiten van Nikon Healthcare Microscopy solutions producten in Nederland. In deze functie ben je commercieel verantwoordelijk voor alle high-end klanten met high-end applicaties in Nederland; voornamelijk academische en overheidsinstellingen. Je bent betrokken bij alle belangrijke stappen in het verkoopproces, zoals productintroductie, productdemonstraties en training & ondersteuning bij het oplossen van klantproblemen.

agenda

Trainingen chromatografie

Da Vinci biedt diverse trainingen om meer inzicht te krijgen in (micro)gaschromatografie, monsterintroductie, massaspectrometrie, DHA & SimDist. De trainingen zijn gebaseerd op het gaschromatografische platform van Agilent Technologies en worden gehouden in het applicatielaboratorium van Da Vinci te Rotterdam. Naast het theoretische gedeelte wordt de opgedane kennis direct in praktijk gebracht. Enkele trainingen worden zowel in het Nederlands als in het Engels gehouden.

Meer informatie:

Agenda

LabSafety 2022

Op 3 februari 2022 komt LabSafety terug met een live event bij ReeHorst in Ede over veiligheid in het lab. Dit evenement heeft een gevarieerd lezingenprogramma, waarbij experts en veiligheidskundigen vanuit diverse vakgebieden aan het woord komen. Tijdens de pauzes is er gelegenheid om op het beursplein de stands van de bedrijven te bezoeken. De aanbieders op dit plein bieden informatie over een veilige inrichting van het lab, producten en apparatuur die veilig werken bevorderen.

Meer informatie:

www.expo.laborama.be/nl

Agenda

Laborama verplaatst naar 2022

De nieuwe data voor de in 2021 gecancelde Laborama zijn 17 en 18 maart 2022.

Meer informatie:

www.fhi.nl/labautomation

Agenda

LabAutomation 2022

Op 22 maart 2022 is LabAutomation terug met een live event bij 1931 Congrescentrum Brabanthallen in Den Bosch. Tijdens dit event krijg je inzicht in hardware-, software- en robotiseringsoplossingen voor je laboratorium. Zowel tijdens het uitgebreide lezingenprogramma als op de informatiemarkt.

Meer informatie:

Agenda

Life Science 2022

De ontwikkelingen in de life sciences volgen elkaar in rap tempo op. Op dinsdag 5 april 2022 vindt de eerste live editie van het Life Science Event plaats. Tijdens dit event spreken experts onder andere over celbiologie, gentherapie en eiwitkarakterisatie. Op de informatiemarkt tonen leveranciers hun innovaties en nieuwste technieken.Life Science Event

Agenda

WoTS 2022

De vakbeurs World of Technology & Science, WoTS 2022, staat gepland voor 27 tot en met 30 september 2022 in de Jaarbeurs in Utrecht.

In deze breed opgezette beurs komen verschillende werelden van technologie en wetenschap bij elkaar, waaronder World of Laboratory (laboratoriumapparatuur, service, analytische & optische instrumentatie, life sciences apparatuur & diagnostica en labautomatisering), World of Automation (procesautomatisering, veldinstrumentatie, productie-automatisering en sensoren) en Industrial Processing (apparatuur voor de fluid- en bulkindustrie). Verder is er een World of Electronics en World of Motion & Drives.

Volledig scherm