Voorwoord

Noeste arbeid

Met alle verhalen over verregaande automatisering en robotisering al dan niet in combinatie met AI-gebaseerde algoritmes, zou je bijna vergeten dat er in veel laboratoria nog gewoon mensen aan het werk zijn. Mensen die ook nog gewoon routinetaken uitvoeren, en dat met veel plezier doen.

In deze digitale LabVision nemen we je mee naar zo’n plek waar de handjes nog uit de mouwen worden gestoken, in het laboratorium van AL-West in Deventer. Ook daar worden waar mogelijk repeterende processen geautomatiseerd, maar dat is juist in het monstervoorbewerkingstraject niet altijd even voor de hand liggend.

In combinatie met de enorme hoeveelheden aan monsters, die dag in dag uit worden aangeleverd vanuit Nederland, België en zelfs Frankrijk, levert dat een berg werk op, die alleen door een strakke procesvoering binnen de gewenste, uiterst concurrerende doorlooptijden kan worden afgerond. Omdat het samenspel tussen digitalisering en het handmatige analysewerk tot in de puntjes gefinetuned, is dat routinewerk ook bijzonder efficiënt en effectief.

Onder andere die korte doorlooptijden maken dat AL-West steeds meer werk naar zich toetrekt, en dus ook steeds meer personeel nodig heeft. Door medewerkers een warm nest te bieden, waarin iedereen zich gewaardeerd en welkom voelt, snijdt wat dat betreft het mes aan twee kanten: zowel voor het aantrekken als voor het behouden van personeel.


Richard Bezemer
Hoofdredacteur LabVision

Ontvang je nog geen papieren LabVision?

Papieren Labvision

Blijf op de hoogte
Ben je nog niet ingeschreven voor de digitale LabVision?

COLOFON

LabVision fungeert als kennisplatform voor laboratoria. De partners in LabVision voorzien hiertoe laboratoria van informatie en uiteindelijk oplossingen die het lab innovatiever en efficiënter maken.

Voorzitters:
Nicole Schenk,
Michiel Godschalk

Abonnement wijzigen 
of opzeggen?
Mail naar:
lezersservice@labvision.nl

Adverteren in LabVision?
Mail naar: marketing@labvision.nl

Vragen over privacy?
Ga naar: www.labvision.nl/privacy.html

Hoofdredacteur:
Richard Bezemer,
Bezemer Communicatie

Website: 
A-merkwaardig, Breda

Vormgeving 
Bureau OMA, Doetinchem

©LabVision 2023

Volledig scherm