AGENDA

NIEUWS

DE LAATSTE
ONTWIKKELINGEN

Nieuws

Aan de slag als
recruiter bij CheckMark?

Ook buiten het laboratorium liggen genoeg carrièrekansen als je graag iets binnen je vakgebied wilt doen. In de sales of consultancy bijvoorbeeld. Werk je graag met mensen, dan is een baan als recruiter misschien iets voor jou. CheckMark Labrecruitment heeft momenteel twee vacatures voor een recruiter: chemie & life sciences (HBO/WO) en scientific (PhD).

Jurjen Wilschut, senior recruiter bij CheckMark Labrecruitment, weet hier alles van. Wekelijks spreekt hij verschillende kandidaten die wel iets met hun vakgebied willen doen, maar minder op de inhoud en meer met mensen bezig willen zijn. “Inmiddels heb ik al heel wat mensen geholpen aan een leuke baan in de labbranche op functies zoals accountmanagement, klantenservice of productspecialist”, zegt hij. “Ik snap die wens heel goed, want ik heb ook zo’n zelfde keuze gemaakt in mijn carrière.”

Tijdens zijn Biotechnische Master studie behaalde Wilschut een bevoegdheid als scheikundeleraar. Na zijn studie stond voor hem vast dat hij met mensen wilde werken. Of hij een functie in het onderwijs ambieerde, daar twijfelde hij aan. “Ik vind het onderwijs nog steeds heel leuk, maar ik wilde dichter bij het vakgebied blijven waarvoor ik heb gestudeerd. Die mogelijkheid zag ik in de functie van recruiter bij CheckMark Labrecruitment, recruitmentspecialist in chemie & life sciences.” 

Contact met mensen
Zijn communicatieve vaardigheden komen in zijn werk goed van pas. “Als recruiter ben je veel in contact met opdrachtgevers. Je bezoekt hen om te praten over de inhoud van de vacatures en de invulling ervan. Je ziet veel laboratoria van binnen en je krijgt een goed beeld van de werkzaamheden.”

Ook heb je als recruiter veel contact met kandidaten. “Door de gesprekken die je met kandidaten voert, weet je wat ze kunnen. Je bouwt een netwerk op en je begeleidt hen naar een leuke nieuwe baan.” 

Intensieve begeleiding
Ervaring met recruitment is volgens Wilschut niet nodig. “De meeste mensen die bij ons binnenkomen, hebben geen ervaring binnen dit vak. Ga je bij ons aan de slag, dan word je eerst ingewerkt. Iedere nieuwe recruiter krijgt een ervaren recruiter als buddy die je intensief begeleidt en je alle aspecten van het recruitmentvak leert.”

Daar ben je volgens Wilschut wel even zoet mee. “Werken als recruiter is uitdagend. Niet alleen verbreed je je vakinhoudelijke kennis binnen de chemie en life sciences, maar ook in het vak recruitment zelf.”

Heb je de kneepjes van het vak in de vingers, dan kun je doorgroeien. “Zo kun je je specialiseren in een commerciële rol of in een specifieke branche of een bepaalde functiegroep”, aldus de senior recruiter.

Ook aan de slag als recruiter?
Wel iets met je opleiding chemie of life sciences doen, maar liever niet in een laboratorium? Dan is de functie van recruiter misschien iets voor jou. Bekijk hier de vacature voor recruiter bij CheckMark Labrecruitment.

Haalde jij tijdens je PhD-traject meer energie uit het netwerken, organiseren en begeleiden van studenten, dan uit onderzoek doen? Dan is de functie van scientific recruiter wellicht een mooie optie voor een vervolgstap in je carrière. Bekijk hier de vacature.

Zin in een nieuwe job?
Heb je belangstelling voor een andere functie in of om het lab? Bekijk dan hier het overzicht van alle vacatures bij CheckMark Labrecruitment.

Nieuws

Demo-apparatuur
Anton Paar voor een scherpe prijs

Nu het einde van 2023 nadert, heeft Anton Paar speciale aanbiedingen voor instrumenten, die zijn tentoongesteld in de showroom in Breda. Deze zijn enkel gebruikt voor demonstraties en cursussen. Uiteraard worden ook deze instrumenten aangeboden met de garantie en service zoals je van Anton Paar gewend bent, echter voor een scherpe prijs!

JHet betreft onder meer de volgende instrumenten:

·      Particle Size Analyser PSA
·      Dichtheidsmeter DMA 4501
·      Viscometer SVM 3001
·      Rotational Viscometer ViscoQC 300
·      Rheometer MCR702e
·      Microwave Multiwave 5000

Naast bovenstaande systemen heeft Anton Paar nog meer stock-aanbiedingen. Mogelijk zit daar je benodigde instrument tussen.

Nieuws

Buitenkansje Sapphire pipettors

Greiner Bio-One heeft tot 31 december 2023 een aantrekkelijke actie lopen, waarbij je drie willekeurige single-channel Sapphire pipettors kunt aanschaffen voor de actieprijs van € 157,00 per stuk. Een ideale gelegenheid om je voorraad pipettors te vervangen of aan te vullen.

 Kenmerken:

 • Ergonomisch ontwerp voor optimaal comfort

 • Licht van gewicht

 • Minimale druk

 • Uitstekende nauwkeurigheid en precisie

 • Robuust

 • Volledig autoclaveerbaar

 • UV-bestendig

 • ISO 8655-compatibel

 • Drie jaar garantie

Nieuws

Poster over parallelle verdamping

Bij Büchi Labortechnik kan je deze poster downloaden met oplossingen die zijn te realiseren met de SyncorePlus parallelle verdamper. De aanpasbare en uitwisselbare SyncorePlus parallelle verdamper verhoogt de verwerkingscapaciteit en biedt een enorme flexibiliteit, waardoor een breed scala aan toepassingen mogelijk is.

De poster laat zien wat de SyncorePlus te bieden heeft voor veelvoorkomende verdampingsproblemen.

Ontdek hoe je:

 • Een extract tot een specifiek volume kunt concentreren.

 • Monsters op de snelst mogelijke manier kunt verdampen.

 • De verwerkingscapaciteit kunt verhogen.

 • Het gebruik van stikstof kunt vermijden.

Nieuws

Jubileumacties
125 jaar Salm en Kipp

Op 1 oktober 1898 opende G.B. Salm een magazijn van wetenschappelijke instrumenten aan de Reguliersbreestraat 31 te Amsterdam. Nu, 125 jaar later, verzorgt Salm en Kipp nog steeds de verkoop, advies en technische ondersteuning van je laboratoriumapparatuur.

Om dit te jubileum vieren kan je tot en met 22 december 2023 profiteren van acties rond de volgende producten:

 • Christ vriesdroger

 • Brady M611 printer

 • LabTech rotatieverdamper

 • Milestone Ethos UP microwave

 • Sigma 1-14 microcentrifuge

 • Tuttnauer T-Lab eco laboratoriumautoclaaf

Nieuws

Greiner ontvangt goud
van Ecovadis

De individuele divisies van Greiner zijn de afgelopen jaren al beoordeeld door EcoVadis, 's werelds grootste aanbieder van duurzaamheidsbeoordelingen voor bedrijven. Dit jaar was het voor het eerst dat de Greiner Groep als geheel werd beoordeeld, dus inclusief de divisies Greiner Packaging, Greiner Bio-One en NEVEON. Greiner scoorde 73 van de 100 punten, waardoor het de gouden status kreeg.

De prestaties zijn gegroepeerd in vier thema's: milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzaam inkopen. Greiner werd de beste in de categorie milieu en scoorde 80 punten.

Het doel van Greiner is om volgende keer nog beter te scoren en de platina status te bereiken.

Agenda

Laborama 2024

De 24ste editie van Laborama vindt plaats op donderdag 14 en vrijdag 15 maart 2024 in Paleis 3 van Brussels Expo. Naast een vakbeurs met stands van exposanten wordt er ook een tweedaags congres georganiseerd. De scientific sessions zijn dit jaar gericht op drie thema's:

·      Chemie
·      Life Sciences
·      Digitalisering als uitdaging voor bedrijven in de toekomst

Agenda

LabAutomation 2024

Laboratoriumautomatisering helpt je laboratorium sneller, efficiënter en nauwkeuriger te werken. Het levert een hogere capaciteit en doorgaans ook kwaliteitsverbeteringen op. Tijdens het LabAutomation event krijg je inzicht in hardware-, software- en robotiseringsoplossingen voor het lab. Zowel tijdens het uitgebreide lezingenprogramma, als op de informatiemarkt.

Op 19 maart 2024 staat de nieuwe editie van het LabAutomation event gepland bij 1931 Congrescentrum in Den Bosch.

Bekijk hier een terugblik van de 2023-versie van het event.

Agenda

Launch & demodagen Anton Paar voor de petrochemie

In februari 2024 organiseert Anton Paar haar Petrodagen, waarin productexperts bestaande en nieuwe instrumenten demonstreren en in workshops nader toelichten. Denk daarbij aan de ViscoQC, de budgetvriendelijke SVM, de Diana ‘distallation analyzer’, nieuwe vlampunt-testers en de AP Connect software.

De exacte datum is nu nog niet bekend. Als je geïnteresseerd bent in deelname, dan kan je nu alvast je interesse doorgeven per mail: info.nl@anton-paar.com. Zodra de datum bekend, krijg je die al eerste te horen.

Volledig scherm