Voorwoord

Preventie, preventie, preventie

Was jij ook één van de circa vierhonderd uitverkorenen die tijdens de keynote openingslezing van Erik Scherder op LabNL drie minuten lang in een (bij mij althans) alles verkrampende squat moesten staan? Dan heb ook jij een stapje gezet naar een gezonder leven, want onderzoek toont aan dat zo’n exercitie na elk half uur zitwerk een positieve invloed heeft op je gevoeligheid voor insuline.

Dus, had je na de lezing ook het voornemen om nu eindelijk eens werk te gaan maken van minder achter je bureau zitten, meer te bewegen en, in de woorden van Erik, ‘minder op routine te draaien & meer moeite te gaan doen’? Ik wel!

Dat minder routinematig werken is binnen de labwereld een flinke uitdaging. Met de eenvoudig uitvoerbare tips van Erik en een flinke dosis zelfdiscipline kom je echter een heel eind. En kan je preventief veel lichamelijke klachten vermijden.

Dat is ook de ervaring van mijn buurvrouw bij de keynote: Iris van ’t Leven, auteur van veel handzaam leesvoer over veiligheid en arbo. Zij voert een al jarenlange missie om meer bewustzijn te kweken voor het preventief vermijden van werkgerelateerd lichamelijk ongemak.

Afgaande op de volle seminarzaal bij haar lezing op LabNL begint haar boodschap in te dalen. Ben benieuwd of ze ook nog wat squatwerk aan haar preventie-repertoire toevoegt!

Richard Bezemer
Hoofdredacteur LabVision

Ontvang je nog geen papieren LabVision?

Papieren Labvision

Blijf op de hoogte
Ben je nog niet ingeschreven voor de digitale LabVision?

COLOFON

LabVision fungeert als kennisplatform voor laboratoria. De partners in LabVision voorzien hiertoe laboratoria van informatie en uiteindelijk oplossingen die het lab innovatiever en efficiënter maken.

Voorzitters:
Nicole Schenk,
Michiel Godschalk

Abonnement wijzigen 
of opzeggen?
Mail naar:
lezersservice@labvision.nl

Adverteren in LabVision?
Mail naar: marketing@labvision.nl

Vragen over privacy?
Ga naar: www.labvision.nl/privacy.html

Hoofdredacteur:
Richard Bezemer,
Bezemer Communicatie

Website: 
A-merkwaardig, Breda

Vormgeving 
Bureau OMA, Doetinchem

©LabVision 2023

Volledig scherm