AGENDA

NIEUWS

DE LAATSTE
ONTWIKKELINGEN

Nieuws

Köttermann neemt belang in Lab Concept

Met de acquisitie van Lab Concept GmbH uit het Duitse Kempten versterkt Köttermann zijn positie op het gebied van laboratoriuminrichting. Lab Concept richt zich op vier productgroepen, die deels complementair zijn aan die van Köttermann. Opvallend daarin is de sterke focus op digitalisering/Industrie 4.0.

De productgroep ‘laboratoriumafzuiging/air security’ bevat oplossingen voor het veilig werken met systemen met een hoge thermische belasting en/of zuren. Aan de hand van een temperatuurgestuurd luchtregelsysteem kan de luchtverdeling in de modulair uitgevoerde zuurkasten worden geoptimaliseerd.

Onder de noemer ‘air security master’ is een geïntegreerde regeling ontwikkeld voor de luchtsamenstelling, temperatuur, ventilatoren en verlichting (lichtsterkte en lichttemperatuur). Ook de voorzieningen voor elektriciteit en media vallen binnen dit systeem.

Het modulaire Quicklab plafondsysteem MS-X voorziet in eenvoudig en snelle geïntegreerde installatie voor media, stroom en afzuiging. Voor in de labruimte is er een modulair zuilsysteem voor mediatoevoer, MC-X, dat met behulp van het ingebouwde touchscreen en automatiseringscomponenten tot een automatiseringsstation kan worden uitgebouwd.

Nieuws

Virtuele showroom bioscience en pre-analyse

Greiner Bio-One presenteert haar gloednieuwe digitale showroom. Ontdek de fascinerende virtuele bioscience- en pre-analysewereld van dichtbij. Deze digitale omgeving is de nieuwe manier om producten en oplossingen op een interactieve manier te ervaren en te ontdekken.

Natuurlijk kan je de BioScience- en Pre-analytics catalogus ook online doorbladeren. Klik daarvoor op de afbeelding van de betreffende catalogus.

Agenda

Seminars Salm en Kipp

Salm en Kipp heeft voor het komende najaar drie seminars gepland:

·      24 oktober 2023: Microwave technologie voor monstervoorbereiding.

·      7 november 2023: Monsteridentificatie en tracking/RFID.

·      9 november 2023: Vriesdrogen.

Wil je op de hoogte willen gehouden?
Stuur dan een mail naar: info@salm-en-kipp.nl

agenda

Workshops viscositeit
en reologie, theorie en praktijk

Anton Paar organiseert een serie workshops waarin de deelnemers kennismaken met de theorie en daarna zelf metingen gaan doen met verschillende meetinstrumenten. De verschillende meetmethodes en applicaties worden behandeld. Deelnemers kunnen ook hun eigen monsters meenemen en er zelf mee aan de slag gaan. De workshops vinden plaats in het nieuwe demolab van Anton Paar in Breda.

De eerstvolgende workshops vinden plaats op 7 en 9 november. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar: info.nl@anton-paar.com.

Naast deze workshops zullen er ook andere seminars worden georganiseerd waar de verschillende meettechnieken aan de orde komen, zoals:

 • Kwaliteitscontrole in de petrochemie: dichtheid, vlampunt, destillatie.

 • Technieken in de coatingindustrie: poedermetingen, laagdiktemetingen, krasvastheidsmetingen.

 • Reologie van A tot Z: een tweedaagse workshop specifiek voor alle aspecten van reologie.

Geïnteresseerd en wil je meer weten?
Stuur een mail naar: info.nl@anton-paar.com

Nieuws

25 blogs over
3D-celkweek

3D celkweek creëert de mogelijkheid voor experimentele omstandigheden om de in vivo biologie beter te voorspellen. Van het gebruik van organoïden en sferoïden als experimenteel platform in 3D-bioprinting tot de simulatie van de tumormicro-omgeving, celgebaseerde studies profiteren van betere 3D-modelsystemen.

Greiner Bio-One lanceert Focus blogs over 3D celkweek. Lees daar de zéér interessante artikelen over magnetic 3D-toepassingen bij onder andere:

 • Bestrijden van obesitas.

 • Vervangen van proefdiermodellen.

 • Onderzoek longziekten.

 • Onderzoek dry eye disease.

 • Kankeronderzoek.

 • Medicijnontwikkeling.

 • Ontwikkelingen gepersonaliseerde medicijnen.

 • High-throughput screening.

 • 3D-bioprinting.

Nieuws

Agilent GC met GERSTEL MPS on sale!

Uit haar demonstratievoorraad biedt Da Vinci Laboratory Solutions een Agilent 8890B GC- 5977B MSD instrument aan tegen een aantrekkelijke prijs. Het GC MSD instrument is erg populair dankzij de gevoelige Extractor Ion Source en de GERSTEL Multi-Purpose RoboticPRO Sampler die optioneel uit te breiden is met de mogelijkheid voor thermische desorptie analyses met stir bar sorptive extractie, dynamische headspace en pyrolyse analyses. Daarnaast is het systeem voorzien van alle benodigde software met NIST-bibliotheken en PC Bundle.

Interesse? Stuur een mail naar: marketing@davinci-ls.com

Volledig scherm