Ontvang je nog geen papieren LabVision?

Papieren Labvision

COLOFON

LabVision fungeert als kennisplatform voor laboratoria. De partners in LabVision voorzien hiertoe laboratoria van informatie en uiteindelijk oplossingen die het lab innovatiever en efficiënter maken.

Voorzitters:
Nicole Schenk,
Michiel Godschalk

Abonnement wijzigen 
of opzeggen?
Mail naar:
lezersservice@labvision.nl

Adverteren in LabVision?
Mail naar: marketing@labvision.nl

Vragen over privacy?
Ga naar: www.labvision.nl/privacy.html

Hoofdredacteur:
Richard Bezemer,
Bezemer Communicatie

Website: 
A-merkwaardig, Breda

Vormgeving 
Bureau OMA, Doetinchem

©LabVision 2023

Blijf op de hoogte
Ben je nog niet ingeschreven voor de digitale LabVision?

Voorwoord

Het zal zeker niet voor iedere labmedewerker op zijn of haar netvlies staan. Maar door de bank genomen heeft het gros van de labwerkzaamheden een dienstverlenend karakter. Of het nu voor productie aan de andere kant van de gang is, voor klanten van over de hele wereld die op zoek zijn naar R&D-expertise, of voor de collega’s in het lab zelf.

Dat dienstverlenende karakter is goed zichtbaar in het artikel over SFC bij de Groningse vestiging van Symeres. Aan de ene kant ondersteunen analytisch chemici hun collega’s van synthese om zo efficiënt mogelijk zuivere verbindingen voor klanten te maken. Diezelfde klanten schakelen inmiddels ook hun expertise in voor analytische vraagstukken.

Rondlopend door het iconische NIZO-gebouw aan de Kernhemseweg in Ede ademt alles R&D, die inmiddels –75 jaar na de oprichting– wordt ingezet voor een veel bredere klantenkring dan de zuivelindustrie. De opgebouwde expertise zit hem onder meer in het screenen van bacteriestammen en mediumoptimalisatie voor effectieve fermentaties.

Bij Delpharm in Bladel staan de labwerkzaamheden geheel in dienst van de productie van farmaceutische formuleringen van deze CDMO. De geïnterviewde Jonas van Vorst is als apparatuurbeheerder voor het lab weer een soort van interne dienstverlener.


Richard Bezemer
Hoofdredacteur LabVision

Op en top dienstverleners

Volledig scherm